Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Consulatul Republicii Moldova la Padova

A A A

Alte servicii

Conversiunea permisului de conducere

 

Cetăţenii Republicii Moldova pot conduce mijloacele de transport pe teritoriul Republicii Italiene în baza permisului de conducere moldovenesc (tip DL 1995 şi DL 2008) pînă la un an de la data stabilirii reşedinţei în Italia. Perioada de 12 luni este oferită în scopul conversiunii permisului de conducere moldovenesc în permis de conducere de model italian.

 

Notă: La 12.09.2011, a intrat în vigoare Acordul între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Italiene, privind modificarea Acordului intre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Italiene privind conversiunea permiselor de conducere, semnat la Roma la 27 noiembrie 2003.

 

Respectiv, începînd cu data de 12 septembrie 2011, cetăţenii Republicii Moldova pot depune actele la autorităţile italiene pentru conversiunea permisului de conducere şi de tipul DL 2008.

 

Actele necesare a fi prezentate la oficiul consular sunt: permisul de conducere, paşaportul pentru călătorii în străinătate şi cartea de identitate italiană (actele se prezintă în original).